суботу, 30 січня 2016 р.

Сонячна країна Всеволода Нестайка

         Світ Всеволода Нестайка - тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячів чарівних образів та дивовижних створінь. Здавалося б, він промовляє тими самами словами, що і сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його твори найбільше читають наші користувачі. Діти, прочитавши одну книгу Нестайка, обов'язково перечитають всі наявні в бібліотеці книги.
         Тому й не дивно, що біля  постійно діючої полички "Славетні літературні імена", на якій насьогодні розміщена література до дня народження Всеволода Зіновійовича, зупиняються читачі різного віку. Їх не можна відірвати ні від інтелігентної Пантери Ягуарівни, яка викладає математику в лісовій школі, ні від сором'язливого Косі Вухання, ні від двох симпатичних діток тореодорів з Васюківки, які постійно потрапляють у неймовірні пригоди.



четвер, 28 січня 2016 р.

Пам'ятай про Крути

29 січня ми вшановуємо пам'ять юнаків, які героїчно загинули в бою під станцією Крути на Чернігівщині у січні 1918 року.  Цьогоріч працівники  райбібліотеки для дітей організували книжкову викладку-вшанування "Нев'янучий вінок пам'яті героїв Крут".
   Ознайомлення читачів з представленими матеріалами дає можливість формувати у дітей почуття патріотизму та мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни; на прикладі подвигу майже однолітків, розвивати інтерес до історії, героїчного минулого;
виховувати почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та повагу до історії власного народу.


Віч-на віч з Тичиною...

        До 125 - річчя з дня народження  поета - філософа, новатора поетичної форми, найніжнішого лірика, перекладача, який вільно володів 15-а мовами П.Г.Тичини в райбібліотеці для дітей оформлена книжково- ілюстративна виставка-присвята "В поколіннях я озвуся..." У викладці центральне місце посідають вибрані твори Тичини. Також користувачів бібліотеки цікавлять матеріали, що висвітлюють основні віхи життя і творчості Павла Григоровича, літературні портрети, фотографії.
       У бесідах з читачами працівники бібліотеки наголошують, що Павло Тичина - глибока, широка, неповторна людина, знакова постать, ліричний талант світового масштабу, затиснутий догмами радянської доби.
        Відвідавши бібліотеку і ознайомитись з  запропонованими матеріалами читач сам зможе оцінити його вклад в українську літературу.


середу, 27 січня 2016 р.

27 січня - Міжнародний день пам'яті голокосту

          Голокост - одне з найпохмуріших і найкривавіших явищ ХХ століття.
          В 1930-і рр. у Німеччині прийшла до влади нацистська партія, яка оголосила євреїв неповноцінними і заявила, що вони підлягають голокосту (знищенню). На практиці це обернулося масовими вбивсвами, жертвами яких ставали старі люди, жінки, діти...
       Протягом Другої світової війни було знищено майже 6 млн. євреїв. 27 січня 1945 року були визволенні тисячі в'язнів нацистського табору смерті Аушвіц. Цю дату проголошено Днем пам'яті жертв голокостю.
    З метою ознайомити читачів з трагічним минулим нашого народу;  історією своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів в райбібліотеці для дітей організовано бібліомікс "Прости нас, пам'яте, прости...", біля якого проходять бесіди бібліотекарів з читачами.

пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Новорічні розваги в дитячій бібліотеці

     Що може бути краще за зимові канікули, коли є час почитати, пограти, розважитись, відпочити, познайомитись з новими друзями! Тим більше, що січень наповнений найзагадковішими святами, що відкривають нам світ добра і чудес.
         На час зимових канікул працівники райбібліотеки для дітей підготували заходи для змістовного дозвілля та відпочинку: літературний слем, дитячий ранок, шахові та шахматні турніри в невимушених обставинах, майстер - клас по виготовленню сніжинок, показ лялькових вистав тощо.
     Попереду - наступні зустрічі і цікаві розваги.
         


середу, 20 січня 2016 р.

Сила великої злуки

22 січня 1919 року українські землі об'єдналися в єдину соборну Україну.
  З метою розширити знання читачів нашої бібліотеки про історію України, про видатних українців, їх вклад в розбудову і розвиток держави; знання дітей про символіку України; популяризації літератури з історії України, яка є у фонді бібліотеки, працівники  районної дитячої бібліотеки організували викладку літератури "Сила великої злуки".

суботу, 9 січня 2016 р.

Вітання воїнам АТО

      Закінчилась акція "Привітаємо наших військових з новорічними святами", організованою Хмільницькою районною бібліотекою для дітей з метою патріотичного виховання користувачів бібліотек.
       Активну участь у акції прийняли наші читачі та читачі сільських бібліотек сіл: Соколови, Порика, Великого Митника, Лип'ятина. Всі вітальні листівки будуть передані волонтерами нашим захисникам.






вівторок, 5 січня 2016 р.

Веселиться дітвора! Новий рік прийшов! Ура!

  Хто, як не малеча,  чекає на це сято найбільше? Хто, як не малеча, найбільше чекає зустрічей з казковими героями?
  Всі ці побажання виконують для дітей працівники районної дитячої  бібліотеки разом із користувачами бібліотеки: гарно "одягнуті" ялинки, святково прибрані приміщення, та головне - святково налаштовані читачі, які приготували для батьків, гостей та всіх присутніх новорічні дійства.




Новорічні вітання!


Бібліотекар  дитячої бібліотеки Коляда Л.Г. була господинею  на новорічному святі, організованому районним будинком культури.

Шануймо свята свої на святій українській землі


     Запровадження в бібліотеках нових форм роботи завжди приваблює читачів. Тому в читальній залі працівники райбібліотеки для дітей організували бібліомікс "Шануймо свята свої на святїй українській землі". Діти з великою цікавістю розглядають композицію, граються, розглядають книжечки, читають віршики, казочки, колядки та щедрівки.















Бібліотекар райбібліотеки для дітей Коляда Л.Г. прийняла участь (ведуча) у святі з нагоди нагородження  переможців районного  краєзнавчого конкурсу, організованого депутатом  обласної ради Крученюком О.В.