середа, 3 липня 2024 р.

4 липня День Національної поліції України

      Це свято мужніх чоловіків та жінок, які у часи важких випробувань, що випали на долю українського народу з честю виконують свій службовий обов'язок 24/7, забезпечуючи разом із ЗСУ безпеку кожному українцю.  У переддень свята, у відділі обслуговування дітей пройшло обговорення книги Роглєва Х. Й. "Лейтенант Доброта". У посібнику доступною для дітей мовою розповідається про лейтенанта Міністерства внутрішніх справ Доброту Михайла Івановича, який допомагає людям, дає слушні поради про те, як потрібно діяти дорослим та діткам, керуючись законами України. Особливу увагу читачів привернули яскраві ілюстровані сторінки видання, які сприяють кращому усвідомленню інформації. А так, як у книзі викладено про техніку безпеки поведінки на вулиці, в школі, у дома та в інших громадських місцях, то ми мали можливість це обговорити. Також у виданні розповідається про основні норми етикету, принципи і правила спілкування поміж служителями правопорядку та дітьми. 

 Запрошуємо усіх бажаючих, познайомитись з книгою Роглєва Х.Й. "Лейтенант Доброта". 

понеділок, 1 липня 2024 р.

Архітектурна слава України

   Українська архітектура - самобутня, наповнена національними особливостями, вона робить нашу країну справжньою скарбницею архітектурних шедеврів. Вітчизняній архітектурі присвячено спеціальне свято - День архітектури України, яке щорічно відзначають 1 липня. З нагоди цієї дати на абонементі відділу обслуговування дітей впродовж дня проходить презентація тематичної книжкової виставки "Архітектурна слава України", на якій представлено книги про архітектурні пам'ятки України та видання з сучасного містобудування і будівельного дизайну.  На питання бібліотекаря: " В якому місті України найбільше визначних архітектурних споруд?", однозначною була відповідь читачів: "У Львові." Так, адже таких шедеврів архітектури у Львові налічується понад 2 тисячі.

Не секрет, що архітектура здатна впливати на настрій, здоров'я  та продуктивність людей, тому шануймо і цінуймо, що маємо.