пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Відкриті серця

    "Лисеня, - сказало лисеня лисеняті, - ти пам'ятай, будь ласка, що якщо тобі важко, погано, сумно, страшно, якщо ти втомився - ти просто протягни лапу. І я протягну тобі свою, де б ти не був, навіть якщо там - інші зірки, або всі ходять на головах. Тому що печаль одного лисеняти, розділена на двох лисенят, - це ж зовсім не страшно. А коли тебе тримає за лапу інша лапа - яка різниця, що там ще є в світі? "
І. Фарбаржевіч "Казки маленького лисеняти"

Ось так і ми, працівники КЗ "Хмільницька районна дитяча бібліотека" стараємось завжди протягнути руку допомоги усім, хто цього потребує, особливо дітям з обмеженими можливостями та їх батькам. Ми співпрацюємо з Хмільницькою громадською організацією "Спільний шлях" та соціальними службами міста та району, проводимо різні заходи з дітьми з інвалідністю, організували постійно діючу викладку інклюзивної літератури.
6 червня в читальній залі нашої книгозбірні відбулася зустріч батьків дітей з особливими потребами, представників соціальних служб, ГО "Спільний шлях" з представниками Вінницької громадської організації "Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю "Відкриті серця".
Заступник Голови ради асоціації Н.О. Головко презентувала батьківський рух - Всеукраїнський форум "Батьки за раннє втручання".
Запрошені мали можливість поспілкуватися з психологами, юристами, один з одним.
А ми, бібліотекарі, збагачуємо свій досвід у спілкуванні з особливими дітьми, тому що наша бібліотека є однією із структур поширення інформаціної та поведінкової культури, набуття якої веде до розуміння і толерантності.







Немає коментарів:

Дописати коментар