четвер, 7 березня 2019 р.

Стежина до Шевченка

                                   
    Під такою назвою пройшла у бібліотеці  літературно-музична година. Учні З-А класу КЗ "ЗОШ №4", їх класний  керівник Оляніч Л.І., колектив бібліотеки  долучились до Шевченківських днів, які проходять по всій нашій країні з нагоди 205 - річниці від дня народження великого Кобзаря  України Тараса Григоровича Шевченка. Його поетичне слово звучало з уст дітей та дорослих.
  У свій час сам, того не знаючи, Шевченко своєю  поезією здійснив подвиг. Кобзареве слово має чудодійну силу, воно любить свій рідний край, ненавидить  важке становище закріпаченого народу, воно плаче і сміється, воно співає. Найкраще поетичне слово - це те слово, яке стало піснею. В цьому переконались присутні заходу, прослухавши пісні на слова Тараса Шевченка. 
   З цікавістю і захопленням  учні розглядали мистецькі роботи талановитого художника, поета, письменника, громадського  діяча  Т. Г. Шевченка.
    Відбулося знайомство з книгою  Шевченка" Буквар південноруський", де автор проявив себе, як народний учитель,  існує таке прислів'я: "Тарасів "Буквар"- для дітей великий дар."
Для усіх читачів районної дитячої бібліотеки на абонементі організована книжково- ілюстративна виставка  "Шляхами великого Кобзаря."



  . 

Немає коментарів:

Дописати коментар