четвер, 29 серпня 2024 р.

ЇХ ПОДВИГУ НЕ БУДЕ ЗАБУТТЯ..

   29 серпня - день, коли вся Україна згадує та вшановує пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,суверенітет і територіальну цілісність України.

   З 2014 року і до сьогодні найкращі сини та доньки України виборюють її незалежність ціною своїх життів. Вони навічно залишаються в наших серцях і пам'яті.

   У цій війні ми платимо надзвичайно велику ціну, тому збереження і гідне вшанування пам'яті полеглих захисників і захисниць України є священним обов'язком держави і суспільства.

   З нагоди цієї сумної дати у відділі обслуговування дітей біля виставки - пам'яті "Їх подвигу не буде забуття.." відбулись бесіди на яких читачі дізналися про наших героїв-визволителів, справжніх патріотів України, які ціною свого життя боронили і продовжують боронити зараз нашу незалежну і вільну країну від ворога.







понеділок, 26 серпня 2024 р.

Історичний дивосвіт Павла Загребельного

     25 серпня 2024 року вся українська спільнота відзначала 100-річчя від дня народження Павла Архиповича Загребельного, одного із найвідоміших класиків української літератури. Його називають Нестором - літописцем XX століття, адже романи Загребельного - це своєрідний літопис багатостраждальної української історії від сивої давнини Київської Русі до першого десятиліття незалежності. Павло Загребельний залишається рекордсменом з видання українських історичних романів. Його книжки надруковано 23 мовами світу, загальним накладом більше 20 мільйонів примірників. Твори письменника вивчають у школах, університетах. За свою творчість він був удостоєний величезної кількості премій і нагород. Тож до ювілейної дати у відділі обслуговування дітей оформлено книжкову виставку "Історичний дивосвіт Павла Загребельного". Читачі мають змогу ознайомитись з творчою спадщиною патріарха української літератури.  В якому б жанрі не творив Павло Загребельний, його творче кредо завжди залишалось незмінним: "Все, що я досі написав і напишу, у мене тільки про одне: про збереження людської особистості, людини як найбільшої коштовності."






пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Прапор для держави - це ознака слави

        23 серпня всі громадяни нашої країни відзначають День Державного Прапора України. Український Державний Прапор - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. Відомо, що синьо-жовті кольори символізували Київську державу ще до того, як вона прийняла християнство. Та й потім саме ці кольори найчастіше використовувалися для оздоблення гербів та прапорів. Адже синій - то чисте небо, яке простягнулося над жовтим хлібним ланом, який символізує мирну працю і добробут.  Впродовж історичних  звершень синьо-жовтий прапор став для українців символом боротьби за національні й соціальні права українського народу.   Саме про це була проведена у відділі обслуговування  патріотична бесіда з читачами "Прапор для держави-це ознака слави".    








      

четвер, 22 серпня 2024 р.

ВІНОЧОК НЕЗАЛЕЖНОСТІ

   З нагоди Дня Незалежності України у відділі обслуговування дітей відбувся майстер-клас " Віночок Незалежності", під час якого діти із задоволенням виготовляли квіти до віночка в кольорах українського прапора. Перед початком заходу бібліотекар звертала увагу  присутніх на виставку - ствердження "І є держава Україна,і є її нескорений народ". 

    Виставка об'єднала в собі книги, в яких описана історія нашої країни, книги про символи національної державної величі, а також захоплюючі розповіді присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність України.












понеділок, 19 серпня 2024 р.

День пасічника

   Щороку, 19 серпня, своє професійне свято відзначають представники найсолодшої професії - бджолярі України. День пасічника припадає на період, коли починається підготовка вуликів до зими. Особливо хочеться відзначити, що кожна сьома тонна світового меду - українська. На пасіках країни сьогодні "працює" близько  п'яти мільйонів бджолиних сімей і сотні бджолярів. З нагоди цього свята у відділі обслуговування дітей пройшов дайджест (коротке знайомство) читачів з книгою Жака Гішара і Кароль Ксенар "Усе про бджіл... і не тільки", яка вдовольнить цікавість кожного і ознайомить із захопливим життям бджіл. Всі наукові факти автори "загорнули" у веселі історії та "прикрасили" їх кумедними ілюстраціями, де бджоли - головні героїні. Така інформація запам'ятовується надовго. Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з цією надзвичайно цікавою книгою. 








пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

МИ ЛЮБИМО ЧИТАТИ

     День книголюбів - неофіційне свято, яке відзначається щороку  9 серпня любителями книг, започатковане в Сполучених Штатах Америки, потім швидко набрало популярності та стало всесвітнім.

   Це свято відзначають письменники, поети, літератори, видавці,друкарні,книжкові магазини,бібліотекарі, ну і, звичайно читачі - ті люди, для яких книга і створюється.

   Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів - про це завжди пам'ятають у відділі обслуговування дітей,заохочуючи до читання.










четвер, 8 серпня 2024 р.

Час дозвілля "Світ захоплень в бібліотеці"

        Літо у відділі обслуговування дітей проходить змістовно та цікаво. Якщо сумуєш, не знаєш чим зайнятись у спекотний день чи дощ - скоріш поспішайте до нас.

        Відпочинок в бібліотеці з друзями - це спільне читання цікавих та змістовних книг, малювання, інтелектуальна гра в шахмати, складання казкових пазлів, кольорової мозаїки.