вівторок, 13 листопада 2012 р.

"Сонця і правди сурмач"

   Андрій Малишко - поет-лірик від Бога. Його голос, то ніжний і схвильований, як перші слова кохання, то гнівний, сповнений пристрасті вибухової сили, не можливо сплутати з чиїмось іншим. Навіть у ряду визначних талантів, яких дала українська поезія світові в ХХ столітті -Максима Рильського, Павла Тичину, Євгена Маланюка, Ігоря Антоновича, Василя Стуса - постать А. Малишка не блякне, вирізняється глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу, народно - поетичною творчістю, інтимним тоном звучання, навіть тоді, коли він говорить про світові, загальнолюдські проблеми.
     Його поезія пронизана пісенністю тим, що кожен їх рядок бринить за камертоном української народної пісні.
   Читаючи Малишкові рядки поезій, в душі кожної людини оживають чарівні струни його ніжного і бентежного щастя.
    У зеленому саду нашої літератури, поезія Андрія Малишка була й залишається однією з найбуйніших й наймальовничіших квітучих яблунь...- так сказав про Малишка білоруський поет Максим Танк.
       Тому 100-річчя від дня народження А. Малишка не могло пройти непомітним. Працівники  дитячої бібліотеки до цієї дати підготували літературну годину "Сонця і правди сурмач...", перегляд літератури "В житті своїм до всього маю діло..." та для маленьких користувачів на абонементі розкрита поличка "Славетні літературні імена". Читачі дізнались із запропонованих заходів багато цікавого і корисного про життя і творчість поета.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар