вівторок, 19 березня 2013 р.

ПОДВИГ НАД БУГОМ-РІКОЮ...

Минуть роки, змінюватимуться покоління… І тільки від нас залежить, що саме, яка інформація залишиться у пам’яті прийдешніх. Тому працівники дитячої бібліотеки не могли обмежитись лише одним  заходом: для своїх читачів на абонементі ми організували книжкову виставку «Подвиг над Бугом – рікою в наших серцях живе»  та провели  годину мужності: «Пам’ять серця, пам’ять сивини, пам’ять тих, хто не прийшов з війни» з класоводом 8-В класу СЗШ №4 Канюкою О. І. та її вихованцями. На зустріч запросили учасника Великої Вітчизняної війни Бондаренка Г.В., який воював на Білоруському фронті в 55-Червонопрапорній дивізії. Багато цікавих фактів із суворих буднів розповів Григорій Васильович: як ходив у розвідку, як брав «язика», як зустрічали визволителів місцеві жителі. У білоруському місті Мозир на площу вийшло все населення – веселились, дарували бійцям квіти, цілували і плакали від радості. У 1977 році Григорія Васильовича запросили на зустріч визволителів з учнями Мозирської школи №1, де створений музей Бойової Слави, в якому знаходиться жменька хмільницької землі, яку привіз наш ветеран, а також подарована ним книга  Н.Я. Гольденберга «Хмельник курортний». А ще Бондаренко Г.В. посадив на Алеї Слави 2 горіхи і 2 берізки, привезені з Хмільника.
Крім цікавої розповіді запрошений заспівав присутнім пісні: «Смуглянку» та «В землянке».Діти у відповідь подарували гостю квіти, а Маргарита Канц – запальний циганський танець.
Діти зрозуміли важливість цієї дати, засвідчили свою глибоку шану та повагу мужності визволителів. Вони  дякували ветеранам за мирне небо над нашими головами, за можливість жити і вчитися, за щасливе дитинство.  Учні засвідчили свою глибоку шану та повагу мужності визволителів.
 

1 коментар:

  1. З радістю передаємо поличку акції-естафети "Всесвітній день води". Детальніше http://barchildlib.blogspot.com/2013/03/blog-post_27.html

    ВідповістиВидалити