середу, 25 березня 2015 р.

Свято читання, свято книги, свято добра!

           Щороку в березні, коли теплі промені сонечка пробуджують нові сили землі і проліски світяться своїми голівками, в Україну проходять Тиждень дитячого читання.
          Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще в далекому 1943 році. У той непростий час, обпалений війною, велика увага приділялась книжці, яка несла слово та знання дітям - майбутнім геніям, винахідникам, ученим.
          В Незалежній Україні започаткували також  Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.
        Сімдесят другий раз принесла чарівниця весна на своїх крилах довгоочікуване свято і в наш район, наше місто - тиждень дитячої радості, спілкування, зустрічі з улюбленими літературними героями.
         Цьогоріч відкриття свята відбулося в районній бібілотеці для дітей під гаслом "Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає". Протягом літературного свята "Це знають дорослі і діти: книжкова країна найкраща у світі"

діти величали книгу, проводили інсценізацію уривків творів Т.Шевченка, Л.Українки, І.Франка, а вихованці школи естетичного виховання в супроводі бандури виконували пісні на слова родоначальника українського слова Т. Шевченка.

 З дітьми спілкувалися поети - початківці краю, які дикламували свою дитячу поезію.


   В гості до читачів завітали Баба Яка та Кощій Безсмертний.
         На закінчення свята кращих читачів бібліотеки нагородили грамотами та подарунками - книгами місцевих авторів.
         Ведуча свята бібліотекар Коляда Л.Г. звернула увагу юних читачів бібліотеки на розгорнуту книжково - ілюстративну виставку "Багато знаю, бо читаю", призентувала нові книги з цієї виставки, наголосивши, що книжка - це віконце, через яке читачі бачать увесь світ, світ добра і любові.


Немає коментарів:

Дописати коментар