пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

ПОДОРОЖ ПО КРАЇНІ ПРАВА

20 листопада - Всесвітній день дитини.
Метою відзначення цього святає привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей у всьому світі.
        Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку і увагу, турботу, любов, захист, постійну підтримку.
        Наша держава дбає про дітей. Але і в нашій країні є випадки, коли порушуються їхні права.
      З метою ознайомити користувачів бібліотеки, а саме учнів 2-б класу СЗШ №2, з їх правами та обов'язками, працівники райбібліотеки для дітей організували розгорнуту книжково - ілюстративну виставку "Не порушуйте наші права", провели дитячий ранок "Найкраща в світі - посмішка дитини". Діти казковим потягом подорожували по Країні Права".  Учні дізналися про історію виникнення свята, про правові документи, які було прийнято, щоб виробити та вдосконалити права дитини; на прикладі казкових героїв вивчали статті із Конвенції ООН про права дитини. А ще учасники дійства зрозуміли, що, зазвичай, невиконання обов'язків дитини призводить до  порушуення їхнього права.
       Діти намалювали ілюстрації до казок, в яких порушуються права, а в яких захищено права дітей.
         А ще наші маленькі користувачі вивчили магічну формулу і пообіцяли користуватися нею у повсякденному житті:
У мене є права! Держава мені їх гарантує!
Я знаю свої права! Я вмію ними користуватися!

Немає коментарів:

Дописати коментар