пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

ДІТИ ЗЕМЛІ – НАДІЯ ПЛАНЕТИ

        Діти – найменш захищена категорія населення. Тому 20 листопада 1959 року було прийнято Декларацію прав дитини. Через 30 років, також 20 листопада 1989 року всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини». Питання з єдиною для всіх датою святкування Всесвітнього дня дитини вирішилось само по собі – 20 листопада.
        З нагоди цього свята в Хмільницькій районній бібліотеці для дітей організовано розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Діти землі – надія планети», біля якої проводяться бесіди, інформаційні хвилинки. З учнями 4-Б класу ЗОШ №2 (класовод Поміркована Р.М.) провели дитячий ранок «Права людини починаються з прав дитини». Діти гарно підготувалися до свята: вивчили віршики про права дітей, прочитали казки, в яких порушуються або не порушуються права дитини та разом із бібліотекарями обговорили казкові правові ситуації.
Так як кожна дитина має право на відпочинок, то і ми пропонуємо дітям змістовно провести дозвілля – подивитись лялькові вистави, які ми безкоштовно демонструємо в зручний для дитячих садочків і молодших школярів час. 




Немає коментарів:

Дописати коментар