вівторок, 19 березня 2019 р.

Ви перемогли - ми пам'ятаємо!


Березень – це місяць, коли жителі району і міста щороку відзначають день визволення від німецько-фашистських загарбників. Нинішня весна – 75.
Сорок перший. Найважчий. 16 липня1941 Хмільник захопили фашисти.
Сорок четвертий. Переможний. 18 березня – дата звільнення Хмільницького краю.
В честь невмирущої пам’яті, увіковічнення мужністі і героїзму воїнів-визволителів, з метою донести до дітей-читачів віру в непереможність нашого народу, в неминучість перемоги на Сході працівники КЗ «Хмільницька районна дитяча бібліотека» протягом тижня організували та провели цикл інформаційно-просвітницьких святкових заходів.




         З учнями 2-а (класовод Поміркована Р.М.) та 3-а класу (класовод Олійник Г.І.) ЗОШ №2 проведено героїчну сторінку «Ми пам’ятаємо». Історичний екскурс ознайомив дітей із поетапним визволенням району; із героями, яких виховала хмільницька земля; із трагічними наслідками подій Другої світової…


 Засідання  літературно-мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти» пройшло біля інформаційно-історичної викладки літератури «І пам’ять про війну нам книга залишає», на якій  представлені документальні матеріали про ті далекі події 1941-1944; книги про мільйони українців, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими; про те, що сьогодення ставить перед нами багато завдань, і головне з них – захистити Україну, її цілісність та суверинітет.
         Зацікавленість у юних читачів викликав краєзнавчий матеріал газетних вирізок про героїв війни – наших земляків, які зібрані та представлені в тематичних папках.

Немає коментарів:

Дописати коментар