суботу, 9 листопада 2019 р.

Віктор Стукан - митець хмільницького краю!

      Серед земляків, якими ми пишаємося, вагоме місце займає заслужений художник України, Почесний громадянин міста Хмільник, скульптор-монументаліст Віктор Стукан. Щедрим на визнання та вагомі відзнаки стали для нього останні чотири роки.
    Віктор Євграфович має у своєму арсеналі Почесну грамоту Верховної Ради України (2017), високі церковні відзнаки Святійшого патріарха Київського і всієї України Філарета: Орден святого Миколи Чудотворця ІІІ ступеня (2017), Орден Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня (2018), Орден Святого Юрія Переможця (2018р);
 за щиру працю щодо вшанування вірних синів України удостоєно високої церковної нагороди УАПЦ - Орденом "Покрова Пресвятої Богородиці"; відповідно до Указу Президента України за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність нагороджено орденом "За заслуги" ІІІ ступеня (2019).
       Тому надзвичайно цікаво пройшло у КЗ "Хмільницька районна дитяча бібліотека" краєзнавче досьє "Віктор Стукан - митець хмільницької землі". Ведучі ознайомили читачів із життєвим та творчим шляхом скульптора, невтомного сподвижника та оптиміста, який з любов'ю несе до людей красу і почуття, втілені у гіпсі, глині, кованій міді та залізобетоні.
       Віримо, що наша краєзнавча діяльність стане запорукою того, що юне покоління буде пишатися своїм народженням на хмільницький землі!





Немає коментарів:

Дописати коментар