вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Українське намисто.

        Намисто - одна з найдавніших жіночих нашийних прикрас на території України. Традиція носити намисто сформувалася багато століть тому. З часом воно змінювалося за кольором, формою, матеріалом та за способом носіння. Згарди, салба, дукач, бурштинове намисто, пацьорки, корали - далеко не повний перелік невід'ємного елементу жіночого одягу. Та чи не найпоширенішим на всій Україні було коралове намисто. Червоні коралі на тлі української вишиванки - це неймовірна краса і вишуканість.

       Традиція носити коралі, пройшовши крізь віки, збереглася й донині, а тому цей вид прикрас ми можемо уявити найкраще. І не лише уявити, але й виготовити його своїми руками завдяки майстер - класу Наталі Шелест. Вона провела призентацію історичних жіночих прикрас, за допомогою слайдів показала всю їх красу присутнім та навчила, як виготовити намисто "Калина".

     А ми, працівники КЗ "Хмільницька районна дитяча бібліотека" відвідуємо такі майстер-класи, переймаємо цей дорогоцінний досвід, щоб вподальшому ділитися ним з дітьми-читачами.

     Щиро вдячні організаторам заходів - туристичному центру Хмільника.

      





 

Немає коментарів:

Дописати коментар