пʼятницю, 21 травня 2021 р.

21 травня відбулося проведення пам’ятного заходу з нагоди 160-х роковин перепоховання праху Тараса Шевченка до Канева «Кобзар навіки з нами».

 Участь у пам’ятному заході взяли: представники місцевої влади, установ та організацій, закладів освіти, культури, соціально-активні жителі міста та громади.



         Акція розпочалася з виконання пісні на вірші Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий»  народним  аматорським хоровим колективом української пісні «Зорецвіт»  ім. Василя Коцулима.



         Ведуча заходу – бібліотекар КЗ «Дитяча бібліотека» Коляда Л.Г.

         22 травня, у день роковин, минає 30 років, як у місті Хмільнику був установлений пам’ятник Тарасові Шевченку, єдиний на той час пам’ятник у Вінницькій області. З цієї нагоди, за дорученням голови Хмільницької міської ради – Миколи Юрчишина, його заступник Андрій Сташко вручив подяки автору пам’ятника - Віктору Євграфовичу Стукану, керівнику народного  аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт»  ім. Василя Коцулима – Павлу Васильовичу Дубовому та громадському діячу Миколі Федоровичу Бойко.

          Звучали біля підніжжя пам’ятника Кобзарю його твори у виконанні учениці Хмільницької школи мистецтв, а також колективу бандуристів. В свою чергу Анжела Веремій відзначила величезний вклад у культуру та той слід, який залишив по собі у спадок Тарас Шевченко.






Немає коментарів:

Дописати коментар