пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

«Матильда» Роальд Дал


Геніальна дитина – мрія багатьох батьків. Але коли суперрозумна і мегарозвинена донька народжується у винятково обмеженій і міщанській родині, це стає проблемою для обох сторін. Матильда – саме така дівчинка: скажімо, вона дуже рано навчилася читати й самостійно ходити до бібліотеки, поки її мама проводить дні і ночі перед телеекраном з серіалами і дурнуватими телешоу. І поки Матильда тихенько собі читає, це, в принципі, нікого не турбує. Але коли дівчинка починає задавати питання/висловлювати власну думку, це напружує батьків, які вкрай неохоче напружують власні розумові звивини.
Тому вони віддають доньку «на перевиховання» до школи, де директорує вкрай жорстока і груба пані Транчбул. Є хороша новина: у своїй вчительці Матильда знаходить споріднену душу. І погана: Транчбул все-таки головна, і її всі бояться! Крім Матильди, яка опирається жорстокості директорки з допомогою…магії.
«Матильда» у 1988 році була визнана найкращою книжкою для дітей. Попри те, що вона не тільки про дитячу магію. А й про те, як насмілитися дати відсіч тиранам, самодурам і «системі» врешті-решт.
Книга «Матильда» Роальд Даль / Роалд Даль / Роалд Дал купить на ...

Немає коментарів:

Дописати коментар