вівторок, 4 серпня 2020 р.

Читаємо з насолодою

      Продовжуємо знайомити наших маленьких користувачів із книгами, розміщеними на книжковій виставці "Літо з книгою крутезне".

Казки для любої малечі



Чайка, Марина. Казки старого замку [Текст] / М. В.Чайка. - Х. : Ранок, 2017. - 80 с. : іл. - (Казки Місяця).

     Друга частина трилогії «Казки Місяця». У цій книжці юний читач зможе дізнатися про нові пригоди котика Хомута, за яким пильно слідкує його новий друг - Місяць. Рудий кіт Хомут завжди в центрі подій. То він шукає злодія, то вирушає з подружками на бал до замку. Котик уперше в житті закохується до нестями і знаходить нових цікавих друзів. А ще він більше не жадібний, хоча сметанку полюбляє, як і раніше. Адже цей рецепт котячого щастя діє безвідмовно.

 

  Шкляр, Василь. Помста Баби Яги [Текст] : оповідання / В.Шкляр. - Львів : Апріорі, 2017. - 76 с. : іл. - на укр. та англ. мовах.

       Письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро створили нову подарункову книжку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці. Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою, що неабияк прислужиться розумненьким дітлахам, котрі вивчають найуживанішу іноземну мову.


Дерманський, Сашко. День народження привида [Текст] : казки / С.Дерманський. - К. : Фонтан-казок, 2017. - 48 с. : іл. - (Добрі вірші).

       У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди – і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна… І в кожного буде своя історія – химерна, розбишацька, страшненька, повчальна, добра – і неодмінно весела! Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбленець малюків Сашко Дерманський. А намалювала їх в оригінальній техніці акварелі по тонкому шовку найрадісніша українська дитяча художниця Любка Франко. А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг загорнутий у простирадло, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?..


Ліндгрен, Астрід. Пригоди Пеппі Довгапанчохи [Текст] = Boken om Pippi Langstrump : повісті /АстрідЛіндгрен. - К. : Рідна мова, 2017. - 312 с. : іл. - (Шедеври дитячої літератури рідною мовою).

       Це не казка, а дійсно правдива історія про дівчинку, для якої затісні будь-які рамки, – фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра. І… трішечки самотня. Хочеш подружити з нею? Тоді розгорни мерщій книжку уславленої шведської письменниці Астрід Ліндгрен і поринь у пригоди Пеппі Довгапанчохи – доньки капітана, який став найсправжнісіньким королем.

  Тож, приємного читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар