середу, 28 березня 2012 р.

Велич подвигу на Хмільницькій землі!

     Березень - це  місяць , коли  жителі  району   і міста  щороку  відзначають  звільнення від німецько -  фашистських загарбників. 

                                             
      Працівники районної  бібліотеки  для  дітей  з  нагоди  цієї дати  організували  зустріч    ветеранів  Велиної Вітчизняної війни  та учасниками бойових дій з учнями 6-б класу СЗШ № 4 (кл.кер.Ролінська Л.В.).
       Микола  Кирилорвич  Іващук, учасник війни, ветеран  збройних  сил, бувший  директор Хмільницького  краєзнавчого музею , розповів дітям про етапи визволення  Хмільника  і Хмільницького району від фашистів.
        Бурдяківський М.  А. ,  учасник бойових дій, інвалід війни  першої  групи , поділився з учнями спогадами про те, як ще зовсім юним допомагав партизанам,  ризикуючи своїм життям.
          Хвилюючу розповідь  Марка  Альбіновича  продовжив  Бондаренко  Григорій  Васильович, учасник бойових дій 1-го Білоруського та 3-го  Прибалтійського фронтів, інвалід війни  першої групи. Це  була щира,  справжня  подорож дорогами війни. Кожен з присутніх ніби  побував на передовій  , у партизанському загоні, окупованому  місті чи під  час короткочасного перепочинку на привалі.

           Діти дивуються  мужності воїнів  , співають  їм пісні, розказують  вірші, дарують їм квіти і пильно вдивляються в кожне обличчя ветеранів,  в їхні очі, намагаючись  впізнати в них свого прадіда, який так і не повернувся з тієї клятої війни.

           У  кожного з них з явилося розуміння: яке то лихоліття – клята  війна і яка  це дуже важка, але щаслива  можливість  захищати  свою Батьківщину  від ворога.
                                                                                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар