пʼятницю, 23 березня 2012 р.

АФГАНІСТАН: БІЛЬ І ПАМ’ЯТЬ


                   В Хмільницькому музеї ветеранів афганської війни відбувся урок мужності і слави «Афганістан болить в моїй душі», органцізований працівниками районної дитячої бібліотеки. На зустріч з воїнами –афганцями прийшли учні 5-а класу ЗОШ № 3 разом з класним керівником Чумак Н.П. Діти з цікавістю слухали розповідь про афганську війну старшого лейтенанта запасу Дантицького Віктора Михайловича, переглянули документальні кадри з фільмів , знятих в Афганістані  під час тієї жорстокої війни.

         На карті Афганістану Віктор Михайлович показав місця, де  він разов зі своїми друзями вів бої з душманами.
         Про свій перший бій в Афгані розповів дітям Кравченко Олександр Васильович житель міста Южноукраїнськ , який  саме в ці дні лікується в одному із санаторіїв нашого міста і завітав до своїх бойових побратимів.Олександр Васильович під час війни забезпечував безперебійний , надійний зв’язок бійців, незважаючи на дошкульні ворожі обстріли.
         Учні з цікавістю ознайомились з експонатами музею, фотографіями солдатів-воїнів. «Афгакнський рахунок» - так названий один із стендів де розміщені фотографії наших земаляків які загинули в Афганістані і тих хто пішов у небуття вже в мирний час ,після поверненя додому.
         Справжній бінокль,гільзи від бойових снарядів, учбові гранати, військова каска і кашкет прикорлонника, парашут, військовий комбінезон – ось неповний перелік предметів які діти могли взяти в руки з дозволу воїнів- інтернаціоналістів і відчути відгомін тієї далекої війни. А прочитати про ті події, дістати більш детальну інформацію учні мали змогу, ознайомившись з переглядом літератури: «Афгакністан: біль і пам’ять», який організували працівники бібліотеки.
         Вірші про афганську війну прочитали Рижкевич  Саша, Баліцька Вікторія, Мироненко Оля,Владишевська Дарина. З вдячністю за цікаву зустріч діти вручили воїнам -афганцям квіти.
         Дякуємо за допомогу в організації зустрічі в музеї голові Хмільницької спілки ветеранів війни в Афганістані Гончаруку  Володимиру Миколайовичу .


 

Немає коментарів:

Дописати коментар