середу, 28 березня 2012 р.

ДАРУЮТЬ МУДРІСТЬ ДІТЯМ КНИГИ

               Під таким девізом відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання  в Соколівській сільській бібліотеці,  яке  провели бібліотекарі сіл Соколова (Якобнюк Г.К.) та Березна (Паращук Г.М.) спільно з  працівниками
райбібліотеки для дітей.

  Щорічно у дні весняних канікул в райбібліотеці для дітей і сільських бібліотеках надзвичайно гамірно, весело і святково, тому що в ці дні в бібліотеках проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
В райбібліотеці і в сільських бібліотеках розроблені плани міроприємств, які відбудуться в стінах бібліотек протягом Тижня. В кожній з бібліотек розкриті книжкові виставки на теми: «Читай і стань успішним!», «Книга – твій друг і порадник», «Подорож у царство книги» (с. Соколова), «Пізнай світ з книгою»
(с. Курилівка), «Найрідніша з друзів – книга, сторінки у неї чарівливі крила»
(с. Воронівці).
Під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотечні працівники знайомлять своїх юних відвідувачів  із зразками кращої вітчизняної та світової літератури, шляхом проведення літературних інтелектуальних розваг, подорожей, літературних посиденьок, інформаційних годин, театралізованих бібліотечних уроків, віртуальних мандрівок.
                      

                          МАНДРУЄМО КНИЖКОВИМ СВІТОМ
В райбібліотеці для дітей під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання цікаво пройшла експрес – подорож: «Українські письменники – дітям», яку презентували учням №3-а  класу  школи №3 (класовод Л.Д.Дунич) бібліотекарі Коляда Л.Г. і Біла Н.М. Діти з цікавістю слухали розповіді про творчість українських письменників – Тараса Шевченка, Лесі Українки,  Олени Пчілки, Бориса Грінченка, Марії  Підгірянки, Леоніда Глібова, Грицька Бойка, Всеволода Нестайка, твори яких демонструвались на книжковій виставці: «Славетні літературні імена». Відбулася інсценізація уривку з твору С. Васильченка «В бур’янах».

Діти також прослухали пісні на слова Т.Шевченка,  Л.Глібова, Г.Бойка та переглянули мультфільм «Некмітливий горобець»  за мотивами казки Л.Українки «Біда навчить», змістовно відповідали на запитання літературної вікторини по творчості українських дитячих письменників.



Бібліотекарі наголосили дітям про те, що потрібно читати постійно і тоді весь розум, мудрість і людська доброта переходитимуть через книги до них; розповіли про те, що чим би не захоплювалась дитина з раннього віку, на допомогу завжди приходять книги – друзі, помічники, що книжки змінюють людей, їхні уявлення про світ, а врешті решт і сам світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар